Labradoodles – klantenstop

Door de drukte in het trimsalon en stijgende vraag naar trimsters die labradoodles doen, hebben wij spijtig genoeg geen plaats meer voor nieuwe klanten met labradoodles. Onze excuses.

Wanneer u een labradoodle in huis haalt, is de allereerste trimbeurt, ook wel puppygewenning genoemd, heel erg belangrijk. Wanneer de puppyvaccins in orde zijn en het pupje is volledig geïntroduceerd in het gezin, is het dan ook tijd om deze afspraak te boeken. Deze trimbeurt houdt in dat het pupje wordt gewassen, wenning aan de waterblazer, nageltjes knippen, buikje scheren en bepaalde delen al eens knippen zoals de oogjes en pootjes. Ik probeer steeds zo veel mogelijk informatie mee te geven voor het verdere onderhoud thuis en eventuele vragen kunnen dan ook gesteld worden zodat u een goede start kan maken.

De tweede trimbeurt gebeurt meestal rond de leeftijd van 6 maand. Dan wordt uw labradoodle voor het eerst volledig gemodelleerd. Dit kan ook op jongere leeftijd indien het haar echt te lang zou zijn. Vanaf dan is het aan te raden om maximaal 2 maanden tussen de trimbeurten te laten. Afspraken kunnen dan ook op voorhand doorgeboekt worden om wachttijden en zo knoopvorming te vermijden.

Wanneer een labradoodle toch knopen heeft, zal ik deze voorzichtig ontknopen tot op een bepaald niveau. Meestal kan ik aan het begin van de trimbeurt zeggen of dit nog haalbaar is voor zowel de hond als voor mij. Het laatste wat ik wil is het beestje teveel pijn doen en bij teveel knopen of vilt, kan er dan in samenspraak met de eigenaar geopteerd worden voor een kort model. Ik zal in dat geval altijd de maximale lengte er uit halen en zoveel mogelijk het labradoodle model aan te houden.

De aankoop van materialen die nodig zijn of extra helpen om de vacht te onderhouden van labradoodles zoals een kam, borstel, waterblazer, badjas,… kunnen altijd verkregen worden in het trimsalon. Treden er toch nog problemen op bij het onderhoud thuis, twijfel niet om te bellen en dan kunnen we eventueel eens te bekijken wat er mis loopt.

Koningin Astridlaan 24
9230 Wetteren
Tel: +32 474 01 22 50