Labradoodles

Terug nieuwe klanten welkom in 2024!

Wanneer u een labradoodle in huis haalt, is de allereerste trimbeurt, ook wel puppygewenning genoemd, heel erg belangrijk. Wanneer de puppyvaccins in orde zijn en het pupje is volledig geïntroduceerd in het gezin, is het dan ook tijd om deze afspraak te boeken. Deze trimbeurt houdt in dat het pupje wordt gewassen, gewenning aan de waterblazer, nageltjes knippen, buikje scheren en bepaalde delen al eens knippen zoals de oogjes en pootjes. Er wordt zo veel mogelijk informatie mee gegeven voor het verdere onderhoud thuis en eventuele vragen kunnen dan ook gesteld worden zodat u een goede start kan maken.

De tweede trimbeurt gebeurt meestal rond de leeftijd van 6 maand. Dan wordt uw labradoodle voor het eerst volledig gemodelleerd. Dit kan ook op jongere leeftijd indien het haar echt te lang zou zijn. Vanaf dan is het aan te raden om maximaal 2 maanden tussen de trimbeurten te laten. Afspraken kunnen dan ook op voorhand doorgeboekt worden om wachttijden en zo knoopvorming te vermijden.

Wanneer een labradoodle toch knopen heeft, zullen wij doen wat we kunnen maar we houden hierbij liefst rekening met de grenzen voor de hond. Vaak is aan het begin van de trimbeurt al mogelijk om in te schatten of dit nog haalbaar is voor zowel de hond als voor ons. Het laatste wat we wil is het beestje teveel pijn doen en bij teveel knopen of vilt, kan er dan in samenspraak met de eigenaar geopteerd worden voor een kort model. In dat geval doen wij steeds ons best om altijd de maximale lengte er uit halen en zoveel mogelijk het labradoodle model aan te houden.

De aankoop van materialen die nodig zijn of extra helpen om de vacht te onderhouden van labradoodles zoals een kam, borstel, waterblazer, badjas,… kunnen altijd verkregen worden in het trimsalon. Treden er toch nog problemen op bij het onderhoud thuis, twijfel niet om te bellen en dan kunnen we eventueel eens te bekijken wat er mis loopt.

Koningin Astridlaan 24
9230 Wetteren
Tel: +32 474 01 22 50